maar welke slakkensoort eten we nu eigenlijk

Escargots

Begin jaren 70 deed de bistro zijn intrede in de Nederlandse horeca, Frans eten was de nieuwe trend. En wat was Franser dan “escargots”, oftewel slakken. Geen culinair hoogstandje maar wel erg lekker en erg Frans.
De escargot is dus oorspronkelijk een specialiteit uit de Franse keuken en is in de loop der jaren ook in Nederland en België een exclusieve lekkernij geworden. Het woord escargot is afkomstig uit het Frans en betekent letterlijk slak.
Escargots zijn meestal een voorgerecht, en worden over het algemeen gegeten met (stok)brood.

De meest gangbare slakken die worden geconsumeerd:

de segrijnslak (petit-gris of gros-gris)
de echte wijngaardslak
Helix lucorum, ingevoerd uit de Balkan en Turkije

Slakken als huisdier

Je hoeft slakken niet altijd op te eten. Geloof het of niet maar het zijn ook ontzettend leuke huisdieren.

In Oost Europa, maar ook in Duitsland en in Engeland worden slakken als huisdier gehouden. In Nederland wordt je nogal eens raar aangekeken als je zegt dat je een slak als huisdier hebt.

Maar waar kan je ze dan kopen?
https://www.slakkenshop.nl/

De Slakkenfluisteraar

Soms kan je behoefte hebben aan een deskundig advies over slakken in je tuin. Het kan ook zijn dat je een Afrikaanse reuzenslak als huisdier hebt maar niet goed weet hoe deze te verzorgen. Of bent je een echte liefhebber van slakken met een goed glas wijn maar heb je zo af en toe wat bedenkingen?

Dan kan je je altijd nog richten tot de slakkenfluisteraar voor een serieus gesprek en advies. www.slakkenfluisteraar.nl