maar welke slakkensoort eten we nu eigenlijk

Slakken als huisdier

Slakken zou je denken, die eet je. Maar dat ligt soms toch wat anders, je hoeft slakken niet altijd op te eten. Geloof het of niet maar het zijn ook ontzettend leuke en makkelijke huisdieren.

In Oost Europa, maar ook in Duitsland en in Engeland worden slakken al wat langer als huisdier gehouden. Bij ons is dit pas sinds enkele jaren het geval. In Nederland wordt je nogal eens raar aangekeken als je zegt dat je een slak als huisdier hebt. Dick de Slakkenman heeft zich jaren lang sterk gemaakt om de Afrikaanse reuzenslakken erkend te krijgen als huisdier. En met resultaat. Sinds 2018 zijn slakken in Nederland ook erkend als huisdier door het LICG. Op hun site vindt je een keurige bijsluiter hoe de reuzenslakken het best te verzorgen.

Maar waar kan je deze Afrikaanse reuzenslakken dan kopen?
Nou, bij de Slakkenshop natuurlijk!!
https://www.slakkenshop.nl/

Slakken als huisdier

Je hoeft slakken niet altijd op te eten. Geloof het of niet maar het zijn ook ontzettend leuke huisdieren.

In Oost Europa, maar ook in Duitsland en in Engeland worden slakken als huisdier gehouden. In Nederland wordt je nogal eens raar aangekeken als je zegt dat je een slak als huisdier hebt.

Maar waar kan je ze dan kopen?
https://www.slakkenshop.nl/

De Slakkenfluisteraar

Soms kan je behoefte hebben aan een deskundig advies over slakken in je tuin. Het kan ook zijn dat je een Afrikaanse reuzenslak als huisdier hebt maar niet goed weet hoe deze te verzorgen. Of bent je een echte liefhebber van slakken met een goed glas wijn maar heb je zo af en toe wat bedenkingen?

Dan kan je je altijd nog richten tot de slakkenfluisteraar voor een serieus gesprek en advies. www.slakkenfluisteraar.nl