maar welke slakkensoort eten we nu eigenlijk

Gruwelen of genieten

We kennen het allemaal, het was een openbaring aan het volk in de jaren 70. We hebben ze gegeten, we hebben getwijfeld, we hebben gegruweld, het was spannend. Tegenwoordig staan ze werkelijk overal op de kaart, meestal als voorgerecht, met kruidenboter en een stukje stokbrood. Redelijk fantasieloos maar wel erg lekker.

Escargots, oftewel slakken. We zien en proeven het weidse zonovergoten Frankrijk, we worden teruggevoerd naar zonnige vakanties met die mooie vriend of vriendin aan onze zijde. Het tentje, het hotelletje in dat pittoresque dorpje. Het dorpspleintje met de platanen, de wijn. We zijn er weer, we voelen het weer. La France, La douce France.

Escargots, slakken uit Frankrijk, maar is dat eigenlijk wel zo? Escargots, het is een verzamelnaam, wat eten we eigenlijk. Welke slakkensoort ligt er op ons bord en waar komen die vandaan?

Slakken als huisdier

Je hoeft slakken niet altijd op te eten. Geloof het of niet maar het zijn ook ontzettend leuke huisdieren.

In Oost Europa, maar ook in Duitsland en in Engeland worden slakken als huisdier gehouden. In Nederland wordt je nogal eens raar aangekeken als je zegt dat je een slak als huisdier hebt.

Maar waar kan je ze dan kopen?
https://www.slakkenshop.nl/

De Slakkenfluisteraar

Soms kan je behoefte hebben aan een deskundig advies over slakken in je tuin. Het kan ook zijn dat je een Afrikaanse reuzenslak als huisdier hebt maar niet goed weet hoe deze te verzorgen. Of bent je een echte liefhebber van slakken met een goed glas wijn maar heb je zo af en toe wat bedenkingen?

Dan kan je je altijd nog richten tot de slakkenfluisteraar voor een serieus gesprek en advies. www.slakkenfluisteraar.nl